duminică, 8 martie 2009

Pentru cele mai minunate femei...

8 martie a devenit ziua in care femeilor le este permis sa se destrabaleze … avand in fata cativa stripperi si multa bautura, femeile se transforma in adevarate fiare in cautare disperata de masculi …este putin trist pentru ca am uitat esenta acestei frumoase sarbatori. De 8 martie trebuie sa sarbatorim FEMEIA , acea femeie implinita, luptatoare, ale carei experiente fericite sau mai putin ii dau dreptul de a se numi femeie, in toata puterea cuvantului – aceasta femeie este langa noi si, de cand lumea, o numim pur si simplu… mama.

Nu numai astazi, dar in fiecare zi, trebuie sa sarbatorim existenta mamelor, cele care au sacrificat o parte din ele insele pentru noi, singurele persoane din lume care iti vor vrea binele dezinteresat. Trebuie sa sarbatorim zambetul lor discret, care insenineaza orice clipa intunecata, trebuie sa sarbatorim atingerea mainilor lor, care are puterea de a alunga orice boala, trebuie sa sarbatorim privirea lor calda, care face cat o mie de cuvinte intelepte, trebuie sa sarbatorim fiecare rid al lor pentru ca ascunde minunate pilde de viata.

Este trist ca am uitat sa le multumim in fiecare zi pentru faptul ca datorita lor, in primul rand, suntem ceea ce suntem azi, este trist ca, pierduti in munca ingrata si iesiri cu prieteni, nu avem timp sa le auzim vocea mai mult, este trist ca ne-am pierdut rabdarea de a le asculta sfaturile si, cel mai trist este faptul ca am ajuns sa credem ca toate sacrificiile lor ni se cuvin.

Macar astazi, de ziua celor mai minunate femei, sa ne deschidem sufletul in fata mamelor noastre - sa ne facem timp sa le ascultam povestile de viata, sa le daruim o parte din inima noastra, sa le rasplatim cu un zambet si cu un sarut, sa le celebram viata, sa ne rugam pentru ele, sa plangem de acum pentru ca va veni ziua in care vor pleca dintre noi, dar mai ales, sa le multumim pentru ca ne-au daruit cel mai frumos lucru posibil … viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu