vineri, 23 ianuarie 2009

De la gentile de piatra la Birkin...




Acum cateva zile, un barbat ma intreba de ce noi, femeile, purtam genti imense. Pentru ca avem nevoie de o groaza lucruri de-a lungul zilei, logic, nu? Nu degeaba femeile au purtat genti inca din Antichitate. Geanta este practic modul nostru de a ne adapta fizic la stilul de viata.


In orice caz, mi-am deschis geanta sa arunc o privire la lucrurile absolut necesare in viata mea: 3 telefoane (?!?) - unul cu numarul meu de telefon "de traditie",un telefon de la job si un telefon...pentru orice alte nevoi de comunicare care ar putea aparea; trusa cu farduri - absolut indispensabila pentru machiatul la semafor sau in toaleta restaurantului; guma de mestecat, bomboane mentolate, dropsuri cu putine calorii, servetele uscate, umede, intime si demachiante, o pereche de ochelari de soare (pe langa cele doua perechi din masina), portofelul, direct proportional ca marime cu geanta, agenda pentru intalniri, mini-agenda personala, pila de unghii, trusa de urgenta, o revista, lista de cumparaturi pe care cumva nu reusesc niciodata sa o bifez in totalitate, parfumul preferat si analgezice pentru durerile de spate cauzate de geanta excesiv de grea. Bine, poate ca as putea sa renunt la cateva, dar daca tot sunt in trend gentile cat mai mari?


In plus, gentile mari nu numai ca sunt accesorii care pot face diferenta, dar sunt si un truc perfect pentru a acoperi o eventuala pata pe haine, solduri proeminente sau un decolteu adanc in situatii care cer seriozitate. Cu cat mai mare, cu atat mai buna pentru autoaparare.


Dar oare marimea gentii pe care o purtam are legatura si cu personalitatea noastra? Este ca masinile la barbati? Este geanta confirmarea feminitatii noastre (nu cred ca exista gest mai plin de feminitate decat geanta purtata pe bratul indoit)? Au gentile mari legatura cu emanciparea feminina? Cu cat vrem sa parem mai independente si mai active social si profesional, cu atat alegem genti mai mari? Mergand mai departe cu analiza, preferam gentile cat mai mici doar la ocazii festive, cand fie suntem la bratul lui, fie vrem sa fim admirate de un el - in ambele situatii imaginea pe care cautam sa ne-o cream este de fiinte firave, in cautare de protectie masculina.

Asa ca, ne mai mira cum o geanta a ajuns sa coste zeci de mii de euro?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu